Klubnyheder

Succes i lørdags, se også Helsingør Dagblad

28. januar 2020, 15.46

Helsingørs Herre 1 hold vandt topkampen mod stærke Glostrup IC og revancherede sig derved for holdets eneste nederlag. I en tæt og meget velspillet kamp, der bølgede frem og tilbage vandt Helsingør kampen med 3-2 i sæt. Helsingørholdet viste kampen igennem at organisationen er i orden og at alle 10 mand er med. Selvom der var rigtig gode enkeltmandspræstationer, så er Helsingørholdet ikke så afhængig af den enkelte. Modsat Glostrup holdet, der havde et par stjerne spillere, men måske knap så bred en trup på dagen. Det gav sig udslag i sæt cifrene som blev 25-20, 16-25, 25 -15, 17 -25 og 16-14.  Kampens afgørelse blev mere spændende end nødvendigt. Helsingør holdet lagde godt fra start og Glostups nøglespillere var kørt trætte. Med en pæn føring midtvejs i sættet og de første matchbolde ved stillingen 14-10 virkede sejren i hus. Men et par rigtig lange og spændende dueller gik alle marginalt til Glostrup’s fordel og pludselig stod der 14 -14, førend Helsingør fik lukket kampen med 2 gode bolde. Kampen blev så tæt som 100 vundne bolde mod 99 tabte bolde i alt. Med sejren ligger Helsingør komfortabelt til oprykning, hvor 2 hold rykker direkte op i den bedste kredsrække. Glostrup fastholder deres 3 plads, der kan give kvalifikationskampe. Helsingørs næste opgave er mod Hillerød på udebane på søndag. Hillerød er et stærkt midterhold, som godt kan drille topholdene. Så Helsingør mandskabet skal ud og levere en koncentreret indsats, så placeringen som rækkens nummer 1 kan holdes.  .

 Lørdagen 2 hjemmekamp gav den forventede sejr til Helsingør  VK Dame 1 og en dejlig revanche over Hvidovre VK, som Helsingør holdet tabte til i begyndelsen af sæsonen. Siden da har Helsingør holdet virkelig fået stabiliseret deres spil og optræder nu med et meget højt bundnivenu og er formodentlig rækkens bedst spillende. Samtidigt manglede Hvidovre et par nøglespillere i forhold til holdenes første møde. Sejren blev på 3-0 med overbevisende 25-14, 25 -10 og 25 -21 i sætcifre. Mange markerede sig med gode præstationer og der var samtidigt plads til at holde stamspillere ude i lange perioder. Mest iøjnefaldende var at altid energiske Rose Abusalah nu også fik markeret sig som afslutter med en række gode smash. Med sejren holder Helsingør holdet fast i rækkens 3 plads og kan selv afgøre om de ender på en af de 2 oprykningspladser til divisionen. Næste kamp for dameholdet er først den 7. marts, hvor modstanderen er VK Næstved på hjemmebane. Næstved fører rækken og har blot tabt 1 enkelt kamp. Men det var netop til Helsingør, der i Næstved vandt med overbevisende 3-0, så der er lagt op god kamp.

I lørdagens sidste kamp mødet top mod bund. Selvom Helsingørs Dame 2 hold har vist rigtig god fremgang og for nylig vandt deres første sæt, så var det en overraskelse at de stod så stærkt på banen mod et af topholdene. I første sæt fulgte de med til 14 14, men måtte se sættet blive tabt med 15 -25. Det slog ikke det unge hold ud, og med godt spil og vilje vandt holdet 2 sæt med 25 -20. 3 sæt blev jævnbyrdig inden Brøndby VK trak fra til sidt og vandt sættet med 19 -25. Men der var meget mere i Helsingør holdet og i et forrygende godt 4 sæt vandt de hele 25 -16 og kunne skimte deres første sejr. I 5 sæt fulgtes holdene ad op til 10 -10, hvor en af Brøndbys spillere havde held med en meget satset serv der bragte holdet til 10 -13. Helsingør vandt så bolden, men en uheldig servefejl gav modstanderen matchbold, som de efterfølgende vandt og dermed sættet med 11 - 15.

Helsingør holdet vandt deres første point og tredoblede deres sæt score. Med lidt held havde de vundet kampen og alle 3 point mod et rigtig godt hold. Der var rigtig mange positive indtryk fra kampen, som var den sidste i denne damerækkes grundspil. Herefter deles rækken i 2 puljer, hvor nummer 1 -5 mødes og nummer 6 -10 mødes. Så muligheden for et rigtig godt og spændende pulje spil for Helsingør holdet er så absolut til stede.

Klubnyheder