Klubnyheder

Helsingør er ude af Pokalturneringen

28. marts 2018, 12.00

Helsingør Volleyball Klubs Mix 1 spillede tirsdag aften semifinale i SVBS pokalturneringen mod det stærke Frederiksberg hold CBS.

CBS vandt fortjent kampen 3-0 med sætcifrene 25-19, 25-15, 25-17.

På forhånd var Helsingørholdet på en vanskelig opgave, dels er CBS suveræne i den almindelig turnering, dels råder holdet over stærk 2 meter høj hovedangriber.

Helsingørs strategi var at dæmme op overfor CBS’ høje mand ved at på skift at indskifte mænd som blokadespillere i stedet for kvinder. Lidt som man i håndbold laver forsvars/angrebsudskiftninger.

I mix-volleyball er det dog lidt kompliceret idet der højest må være 3 mandlige spillere på banen ad gangen, hvorfor der så skal være dobbeltudskiftninger samtidigt med at man kun må skifte den samme spiller ud 1 gang.

Desværre blev Helsingørs højeste spiller, som var en stor del af denne strategi, syg og måtte melde afbud kort før kampen. Dertil viste det sig at den ambitiøse plan i praksis var vanskelig at gennemføre, hvilket gav en del uro på holdet.

Helsingør holdet fulgte pænt med i alle sæt, men i alle 3 sæt kom man ind i nogle uheldige opstillinger hvor CBS’s angribere havde for let spil, hvilket kostede for mange point.

CBS var bedre på dagen, hvor flere af Helsingørs herrespillere ikke helt levede op til niveau.

Dagens fighter blev Mette Lorenzen, som efter at have taget fuldt tælling (ramt i hovedet af et hårdt smash af CBS høje mand) ufortrødent spillede videre og viste vejen.

Selvom en finale havde været spændende, så er semifinalepladsen er et tilfredsstillende resultat for det nystartede Helsingørhold, som rykkede op i den bedste række efter at holdet før jul vandt Mix2 rækken.

Der var pænt mange tilskuere til kampen (tak til alle fremmødte), som blev ledet af DT dommer Allan Laursen, der havde taget turen helt fra Lund til Helsingør

Næste turneringsopgave for Helsingør holdet er på udebane søndag d. 8. april.

Klubnyheder